Hospiteren
Wat betekent het als je moet hospiteren voor een kamer?

Bij veel studentenhuizen moet je hospiteren. Door te hospiteren maak je kennis met de bewoners van het huis, jouw potentiele huisgenoten. Ook maken zij kennis met jou, zodat zij weten wie ze in huis halen. Hospiteren kan eng en spannend zijn, maar bedenk dat zoals zij jou willen leren kennen, jij hun ook wilt leren kennen. Het doel is immers om voor langere tijd met elkaar in hetzelfde huis te wonen.

Tip is om bij het hospiteren niet opeens overdreven aanwezig te zijn als dit niet bij je persoonlijkheid past. Wees gewoon jezelf en zorg ervoor dat je voorbereid bent, bijvoorbeeld door alvast goed na te denken over wat voor huis je zoekt, wat je van je huisgenoten verwachten en hoe jij hier aan bij kunt dragen. Na het hospiteren krijg je te horen of je het wel of niet bent geworden.

Laatste nieuws over hospiteren via

Trajectum: 'Wij studeren alle drie aan de universiteit. Voor het nieuwe seizoen willen we er graag iemand uit het hbo bij hebb… https://t.co/ov72yVASqT

Trajectum: Is de studententijd inderdaad de mooiste tijd uit je leven? Hoe val je op tijdens het hospiteren? Ga je wel of niet… https://t.co/RFa9vR3jd4

marieke: oke stop met hospiteren, klaar mee

Rob Kemperman: @BasBoudewijn Bij ons werd er na het hospiteren gedronken, een spelletje gedaan en drie uur later werd er eens gebeld. ;-)

marieke: @brittshit1 omg deze gedachte is ME tijdens t hospiteren 😔😔😣