Hospiteren
Wat betekent het als je moet hospiteren voor een kamer?

Bij veel studentenhuizen moet je hospiteren. Door te hospiteren maak je kennis met de bewoners van het huis, jouw potentiele huisgenoten. Ook maken zij kennis met jou, zodat zij weten wie ze in huis halen. Hospiteren kan eng en spannend zijn, maar bedenk dat zoals zij jou willen leren kennen, jij hun ook wilt leren kennen. Het doel is immers om voor langere tijd met elkaar in hetzelfde huis te wonen.

Tip is om bij het hospiteren niet opeens overdreven aanwezig te zijn als dit niet bij je persoonlijkheid past. Wees gewoon jezelf en zorg ervoor dat je voorbereid bent, bijvoorbeeld door alvast goed na te denken over wat voor huis je zoekt, wat je van je huisgenoten verwachten en hoe jij hier aan bij kunt dragen. Na het hospiteren krijg je te horen of je het wel of niet bent geworden.

Laatste nieuws over hospiteren via

AB: Hospiteren is slecht voor je zelfvertrouwen en niemand kan me ervan overtuigen dat dat niet het geval is

naemaabdi: Vandaag hospiteren en solliciteren en studeren, volwassen zijn is werkwoorden die eingen op -eren leren crêperen manipuleren ...

Richard Funnekotter: @rosatimmer Ze springen altijd op degene die zich er het minst prettig bij voelt. Had het als student een keer toen… https://t.co/VHOiCLBCOx

look its basard and bich: ik ga weer: hospiteren (want ik haat mezelf) (maar ik haat 15,000km weg van mijn klaslokaal wonen een beetje meer)