Studentenstad
Wanneer is een stad een echte studentenstad?

In enkele groten steden in Nederland wonen veel studenten. Deze steden noemen we studentensteden. In deze steden studeren de studenten verschillende studies, van communicatiewetenschappen, rechten en psychologie tot kunstmatige intelligentie, bedrijfswetenschappen en economie. De bekendste studentensteden zijn Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Breda, Tilburg, Groningen, Leiden, Delft, Eindhoven en Maastricht. Bij sommige studies is er selectie aan de poort. Als je bent geselecteerd is het belangrijk om zo snel mogelijk een kamer te vinden. Vaak zijn hier lange wachtlijsten voor, door een tekort aan studentenkamers in Nederland.

Laatste nieuws over studentenstad via

Stef: Heerlijk kopje koffie, lekker op terras in de regen in grootste en leukste Belgische studentenstad: Gent! @Stadgent… https://t.co/cE2t70JpDL

Marc Wijnhoven: @MM_Brand @HilcoJansma @NPORadio1 En leuk om een aantal bekende plaatsen voorbij te horen komen uit mijn ouwe studentenstad.

Onno Hansum: @TeamSuomi @Feyenoord @IlvesEdustus Prachtige studentenstad ook!

HERZ78: @layladejong @cwbbakker Groningen is echt een studentenstad. Toen ik voor Corona in Groningen woonde, kon je er 24/7 stappen.

γ€‹γ€‹πŸ„³πŸ…πŸ„ΈπŸ„΄πŸ„΅πŸ…‰πŸ„°πŸ„½πŸ„³ γ€Šγ€Š: @layladejong Is deze vraag serieus? #Groningen is GEWELDIG. Veel karakter in #binnenstad, veel ruimte op het prach… https://t.co/gnH0UvwdsK