Tijdelijke verhuur
Wanneer is er sprake van tijdelijke verhuur?

Als een student een tijd naar het buitenland gaat, gebeurt het vaak dat deze zijn of haar kamer onderverhuurt. In dat geval komt de kamer tijdelijk beschikbaar voor een andere student. Als je deze kamer gaat onderhuren, zit er een einddatum aan je contract, wat duidt op tijdelijke huur.

Naast studenten die hun kamer onderverhuren, zijn er ook huiseigenaren die - na de verhuizing naar een nieuw huis - kamers in hun oude huis gaan verhuren, bijvoorbeeld omdat het huis nog niet verkocht is. Op deze manier kunnen zij de hypotheeklasten beter dragen. Dit soort huiseigenaren zijn doorgaans particuliere verhuurders, wat valt onder particuliere huur. Als je een kamer huurt in een huis wat te koop staat, is er vaak ook een vaste einddatum van je contract, of is de overeenkomst dat je de kamer zult verlaten als het huis verkocht is. In beide gevallen is de huur eindig, en is er dus sprake van tijdelijke verhuur.

Laatste nieuws over tijdelijke verhuur via

Ingmar Hensbergen: Appartement beschikbaar voor tijdelijke #verhuur in #Amsterdam Gehele woning met balkon +55m2. A-locatie in de… https://t.co/9OvysHGbej

Bert Elfferich: Arrest van de Hoge Raad: ook bij tijdelijke verhuur van de eigen woning zijn de netto huurinkomsten voor 70% belast… https://t.co/OSMPPbH9KX

Hans Timmerman: Hoge Raad: tijdelijke verhuur tuinhuisje hoort toch in box 1 . . . https://t.co/wXRk60jBQc

RAAK: Tijdelijke verhuur tuinhuis belast in box 1 https://t.co/9KG7H1SsNP

Robin Labrijn: @BruinsmaMaarten Nee, gaat om beiden: belastbaar inkomen uit werk en woning. En let wel: het ging hier om tijdelijke verhuur.