Tijdelijke verhuur
Wanneer is er sprake van tijdelijke verhuur?

Als een student een tijd naar het buitenland gaat, gebeurt het vaak dat deze zijn of haar kamer onderverhuurt. In dat geval komt de kamer tijdelijk beschikbaar voor een andere student. Als je deze kamer gaat onderhuren, zit er een einddatum aan je contract, wat duidt op tijdelijke huur.

Naast studenten die hun kamer onderverhuren, zijn er ook huiseigenaren die - na de verhuizing naar een nieuw huis - kamers in hun oude huis gaan verhuren, bijvoorbeeld omdat het huis nog niet verkocht is. Op deze manier kunnen zij de hypotheeklasten beter dragen. Dit soort huiseigenaren zijn doorgaans particuliere verhuurders, wat valt onder particuliere huur. Als je een kamer huurt in een huis wat te koop staat, is er vaak ook een vaste einddatum van je contract, of is de overeenkomst dat je de kamer zult verlaten als het huis verkocht is. In beide gevallen is de huur eindig, en is er dus sprake van tijdelijke verhuur.

Laatste nieuws over tijdelijke verhuur via

NoordhollandsDagblad: Roemeense arbeiders in Beverwijks woonproject Ons Thuis: gemeente onderzoekt tijdelijke verhuur… https://t.co/jsLFFOS3NQ

Watskeburtinmijnstraat?: Rumoer over tijdelijke verhuur van De Dissel in het Ginneken - https://t.co/crJkRRCORY

BrabantNieuws.net: Rumoer over tijdelijke verhuur van De Dissel in het Ginneken https://t.co/SwolGxAp80

BN DeStem Breda: Rumoer over tijdelijke verhuur van De Dissel in het Ginneken https://t.co/Aw2q6ygJa0 #Breda

BN DeStem: Rumoer over tijdelijke verhuur van De Dissel in het Ginneken https://t.co/5SMwpX05tn https://t.co/sf7kuIDhvR