Wat voor kamer zoek je?

( Inloggen met Facebook om deze te activeren)

Wonen in Nietap

Nietap (Drents: De Nijtap of De Neitap) is een dorp in de gemeente Noordenveld, in de Nederlandse provincie Drenthe. Het dorp grenst aan het Groningse Leek. Nietap heeft 1.210 inwoners (CBS, 4 oktober 2019). Nietap kan worden beschouwd als het Drentse gedeelte van het dorp Leek. Het heeft zijn bestaan dan ook te danken aan het feit dat de jonkers van Nienoord alles te vertellen hadden over Leek, maar dat hun macht niet verder reikte dan beek de Lek, de grens met Drenthe. Als gevolg hiervan ontstonden in het huidige Nietap enkele gelegenheden waar het (in Leek verboden) borreltje kon worden gedronken. Men ging naar de 'Nije Tap', zoals de eerste herberg hier heette. Deze naam is daarna overgegaan naar die van het dorp. Op kaarten uit de 16e tot de 18e eeuw staat Nietap nog aangegeven als Thedema, genoemd naar landgoed/landhuis 'Thedemaborg', welke stond op de plaats van het huidige dorp Nietap. Onder Nietap valt formeel de buurtschap Terheijl, en een klein deeltje van het gehucht Oostindiƫ, dat in het verlengde ligt van Terheijl op de Drents/Groningse grens.


Alle kamers te huur in Nietap (0 beschikbaar)

Helaas, er zijn momenteel geen kamers te huur in Nietap die voldoen aan jouw zoekcriteria.

Laten we hier iets aan doen!

Gratis reageren op kamers, daar zorgen we samen voor
KamerSocial is nieuw en gratis, daarom moeten we vechten voor ons plekje. Wij willen er voor zorgen dat jij gratis kunt reageren op alle kamers, wat valt of staat bij het aanbod. Verhuur je een kamer? Plaats deze gratis en veilig op KamerSocial en help ons gratis reageren mogelijk te maken.

KamerSocial is er voor jou en voor je vrienden
Help ons het gratis kameraanbod te laten groeien door KamerSocial te delen met je vrienden. Deel ons met je beste vriend, je buurvrouw, die ene collega maar vooral om mee te beginnen: op Facebook. Zodat jij en je vrienden allemaal gratis reageren op alle kamers in Nederland.

  Gratis reageren nu delen met je vrienden

Bekijk ook alle kamers en studio's eerder al verhuurd in Nietap.