Wat voor kamer zoek je?

( Inloggen met Facebook om deze te activeren)

Wonen in Purmerland

Purmerland is een dorp in de gemeente Landsmeer, in de Nederlandse provincie Noord-Holland. Het ligt net ten zuiden van de Purmerend en ten noorden van Den Ilp. Het is een echt lintdorp met 365 inwoners (2019). Hoewel de tegenwoordige grootte het niet zou doen vermoeden, was Purmerland ooit een belangrijke plaats. De man die centraal in het licht op de Nachtwacht van Rembrandt staat is Frans Banninck Cocq. Hij was burgemeester van Amsterdam, Heer van Purmerland en Ilpendam en kasteelheer van Ilpenstein. Deze plaatsen waren in de Gouden Eeuw de graanschuur van Amsterdam, omdat er vruchtbare grond ter beschikking was door het ontwateren van het veen. Door dat ontwateren klonk het veen sterk in, totdat het op het laagwaterniveau van de Zuiderzee terechtkwam. Dit luidde dan ook het verval voor Purmerland in. Tegenwoordig bestaat de bevolking steeds meer uit stadsmensen die afkomen op de grote en dure huizen die op de plaats van de vroegere kleine huisjes gebouwd worden.


Alle kamers te huur in Purmerland (0 beschikbaar)

Helaas, er zijn momenteel geen kamers te huur in Purmerland die voldoen aan jouw zoekcriteria.

Laten we hier iets aan doen!

Gratis reageren op kamers, daar zorgen we samen voor
KamerSocial is nieuw en gratis, daarom moeten we vechten voor ons plekje. Wij willen er voor zorgen dat jij gratis kunt reageren op alle kamers, wat valt of staat bij het aanbod. Verhuur je een kamer? Plaats deze gratis en veilig op KamerSocial en help ons gratis reageren mogelijk te maken.

KamerSocial is er voor jou en voor je vrienden
Help ons het gratis kameraanbod te laten groeien door KamerSocial te delen met je vrienden. Deel ons met je beste vriend, je buurvrouw, die ene collega maar vooral om mee te beginnen: op Facebook. Zodat jij en je vrienden allemaal gratis reageren op alle kamers in Nederland.

  Gratis reageren nu delen met je vrienden

Bekijk ook alle kamers en studio's eerder al verhuurd in Purmerland.