Huurbescherming
Wat betekent huurbescherming voor mij?

Als huurder ben je beschermt tegen uitzetting uit je huis door de verhuurder, dit heet huurbescherming. Hij mag dit alleen schriftelijk doen als jij de huur niet meer wilt of kunt betalen of wanneer jij je ernstig misdraagt. Bij een schriftelijke opzegging is er meestal sprake van een opzegtermijn van een maand. Een andere mogelijkheid om jou uit huis te zetten, is als jij weigert om een nieuw tussentijds contract te teken, bijvoorbeeld bij verhoging van de huurprijs. Deze huurverhoging moet dan echter wel redelijk zijn.

Laatste nieuws over huurbescherming via

joanna van Leeuwen: @xJSSiCA Hoe kan dat, geen huurbescherming?sterkte

đŸ‡¨đŸ‡·solitario đŸ‡³đŸ‡±: @xJSSiCA Heel veel sterke met het overlijden van jouw moeder. En voor wat betreft het opzeggen van de huur, missch… https://t.co/YtCfcFBdWa

Maarten: @MaartenDevant @CodyHochstenB @RTLZ @RTLnieuws Het maakt het geld erg illiquide. Ik liep vast op impliciete huurbescherming.

Jeroen van Hooijdonk: @martijn_vroom @mikofLohr Zullen wel wat huurbescherming regels zijn. Het kost in Nederland al moeite om krakers je huis uit te krijgen.

Douwe Hooijenga: In plaats van daadwerkelijk problemen aan te pakken met te hoge huren gaan ze bij D66 juist nog meer markt toejuich… https://t.co/gpOsO4wd4s